Arenbergkoor - deelnemer aan "Flandria Cantat 2004"

Op zondag 9 mei 2004 zal het Arenbergkoor als één van de twee podiumkoren deelnemen aan "Flandria Cantat 2004" in Leuven.

Op deze bijeenkomst, die doorgaat in het Lemmensinstituut in Leuven om 14.30 uur, wordt het nieuwe koorrepertoire uit de bundel "Een nieuwe lente, een nieuw geluid" voorgesteld. De toehoorders krijgen voldoende gelegenheid om de volksliederen uit deze nieuwe bundelen in te oefenen tijdens een aangename en ontspannende zondagnamiddag. Toegangsprijs 8 Euro (koorbundel inbegrepen)

Dit project valt niet toevallig tijdens de Week van de Amateurkunsten 2004 (30 april – 9 mei).

Met het project "Een nieuwe lente, een nieuw geluid" brengt Koor&Stem vzw een nieuw profaan repertoire in het bereik van de Vlaamse koren en koorliefhebbers. Koor&Stem vzw wil op die manier nieuwe impulsen geven aan de concertprogrammatie in het Vlaamse koorleven. Het richt zich zowel naar de actieve participanten als naar het concertpubliek.

Omdat veel koren maar al te graag meerstemmig samenzingen met "gelijkgestemden", laat Koor&Stem dit project uitmonden in de derde editie van "Flandria Cantat".