Begeleiding

Sayaka Horië begon op driejarige leeftijd moderne piano te studeren. Op zesjarige leeftijd had ze haar eerste optreden. Zij behaalde haar diploma in 1994 aan het Kunitachi Music College in Tokio.

Nadat ze werkte als begeleidster, repetitor en opera-begeleidster met verschillende zangers, koren en orkesten, groeide haar interesse voor klavecimbel. Zo vertrok ze in 1999 naar België om oude muziek te studeren.  Als beursstudente van de Vlaamse Gemeenschap studeerde ze klavecimbel, orgel, harmonie  en basso-continuo.

In 2006 studeerde ze af als meester in de muziek optie ‘klavecimbel’ aan het Lemmensinstituut in de klas van Kris Verhelst. Vervolgens behaalde ze in 2008 het diploma ‘meestergraad kamermuziek’ en in 2009 het specialisatie-diploma ‘klavecimbel’. Ze kreeg hierbij een aanbeveling van Jos Van Immerseel.

Voor haar thesis bestudeerde ze het klavechord en de toekomst van de besnaarde toetsinstrumenten. Door zelfstudie maakte ze zich vertrouwd met de specifieke speeltechnieken van het klavechord.

Ze concerteert regelmatig als soliste en als begeleidster in binnen- en buitenland en bespeelt verschillende toetsinstrumenten : piano, klavecimbel, klavechord en orgel. Als docent gaf ze les aan de academies in Grimbergen, Bornem, Tienen, Haasrode, Turnhout, Wijnegem en Schilde.  Op dit ogenblik geeft ze les in het atelier voor Muziek en Woord in Lubbeek en  in de muziekschool “De Begijn” in Begijnendijk. Ze is als vaste begeleidster verbonden aan het Arenbergkoor en ook aan het koor Omnia Cantica in Zaventem en aan het Onze-Lieve-Vrouwkoor van Bonheiden.

Cookie Policy | Privacy Policy | Maleizenstraat 102, 3020 HERENT | 016 / 29 10 93